Vecka 14-26 2009

Vec. 15. 2009

Önskar er alla en Glad Påsk, hoppas vi får fint väder, promenaderna blir bara längre och längre det är härligt att vara ute när solen är framme, vi har hittat den första fästingen, så tänk på att skydda hundarn och även ute katterna mot dessa inte så trevliga insekter.

Vi har fullt med gäster denna vecka, kul:)

Nej, vi ska nog ut en sväng till, sköt om Er.

Kram Rita

Vec. 17. 2009

I lördags så var en av våra gäster Gordon och hans mamma med i VLT, vad kul:), Gordon såg så söt ut. Chelsis mamma Kajsa ställer ut bl a sina tavlor på Galleri Kaz, vi var dit en snabb sväng och tittade, så har ni vägarna förbi där, så gå in och titta. Ja, vad har jag mer att berätta, jo vi har haft en jätte duktig hund som hetter Weebi här hos oss, lite till åren men ack så söt och go, tog sin medecin varje dag med leverpastej, vi tog längre och längre promenader, jätte duktig. Vi har haft fullt både på katt och hund sidan och alla har varit duktiga och snälla:)

Sköt om er

Rita

Vec. 18. 2009

Vilket fint väder vi har:) I dag så har Rasmus, Sia och Putte varit på promenad, busat och haft det så bra. Tänk vad roligt när hundarna går så bra ihop, sitter nu och väntar på att Mio ska komma, en av våra duktiga hundar som brukar vara här. Vi har nästan fullt på katt sidan, ett rum ledigt, har borstat av dom och suttit och kellat lite.

I dag är det våran Rogers och min bröllopsdag, vi har varit gifta i 22 år/tiden går fort när man har roligt,(eller hur) jag fick 22 röda rosor:) jag blev riktigt rörd, det kom en liten tår.

Ha det så bra i solen, sköt om er, Rita

Vec. 19 2009

I dag är det den 8 maj min dotter Rebecca fyller 21 år:), och min mamma Sylvi fyller också år:) ; så det blir tårta mums.

I dag har jag haft hjälp av 2 killar Rickard och John från Rotunda skolan, duktiga små killar, dom har hjälp mig med promenader med hundarna och sen har vi gjort fint på gården.

Sköt om er, vilket fint väder vi har idag, Rita.

OBS!

Alla som har bokat in katt eller hund för sommar säsongen och ej har bokat dagar/tid (kl) för in och utchekning så är det på tiden nu, allför sena inbokningar orsakar problem för oss, så hör av er.

Rita

Vec. 22 & 23 2009

Vi har börjat att fixa/städa/planterat blommor m.m. för sommar gästerna börjar komma. Balkongerna för katterna ska vara färdiga till helgen som kommer, men det kommer nog att ta ett par dagar till innan dom blir färdiga.

Solen skinner som aldrig för, varmt:) Den här veckan har jag 2 duktiga tjejer som hjälper mig, Veronica och Tea heter dom.

Ha det så bra i solen.

Rita

Vec.24. 2009

Det är midsommar nästa vecka och på fredag så är det avslutning på vårterminen, hösterminen börjar den 24 aug. på dagis sidan händer det ej mycket dom gäster (hundar) som har sina tider och platser blir kvar, men vi tar ej i mot fler dagisbarn (hundar) som läget är just nu.

Både på hund & kattpensionatet är fullt från den 18/6 till den 3/8, kan finnas ett par klämdagar någonstans, vi har även en lista ”ifall att” om vi får några avbokningar, vi håller på att förbereda oss för sommaren vi städar, planterar blommer m.m. allt för att våra gäster ska känna sig varmt välkomna till oss.

Hoppas på en varm och skön sommar till er alla.

Ha det så ”gott”

Rita

Vec. 25 2009

Vi får tacka nej till många gäster som vill boka plats i sommar till sina djur, det tycker vi inte är roligt. Vi är färdiga med kattbalkongerna, det blev riktigt bra:), vi har ju planer att bygga ut 100 kvm till, men det får vänta ett tag, kanske till nästa höst, då tänkte vi bygga fler kattrum. För hundarna har vi bara 4 platser, rum. Som det ser ut just nu så blir det ej fler hund rum. Men vi får se framöver hur allt blir.

Hoppas Ni får en riktigt trevlig midsommar.

Rita

Vec.26 2009

Nu är värmen här hos oss, tänk på att inte lämna hunden i bilen när ni ska handla m.m. Även långa promenader och andra aktiviteter under dagen kan läggas upp på kvällen eller tidigt på morgonen. Speciellt gamla och sjuka hundar mår ej så bra när det blir så här varmt. Även magen kan reagerar,diaree´och magsjuka kan förekomma.

Tänk även på att det alltid ska finnas kallt vatten åt hunden.

Getingar och andra flygfän:) blir mer retliga och biter, kyl av med kallt vatten och ha hunden svalt, ring även till eran veteriär om ni är oroliga.

Önskar er en skön sommar, Rita