Kattrum

Vecka 27-39 2009

Vec.28 2009

Gick upp kl. 05:00, fixa till mig, tog sen ut våra egna hundar, gick ner till djurstallet, stängde av larmen och mickrofonen, släkte nattlamperna gick runt och sa go morgon till alla mina gäster, därefter började jag ta ut hundarna på morgonpromenaden, efter det så blir det frukost till alla både hundar och katter, första dropp in gästerna börjar komma kl 07:00, fler gäster vid 08:00, svarar i telefon, och sen kommer fler gäster, dags för den långa promenaden vi är ute och går mellan 45min till 1,30 beroende på väder och vind, alla hundarna är lite trötta efter promenaden, tuggar på ben eller äter sen frukost, då passar vi på att göra rent i kattlåderna och borsta katterna, vi hinne även busa och kela lite, telefon ringer hela tiden, puh:) men det är roligt, när det händer saker och ting hela tiden, det kommer nyfikna och vill se sig omkring, visar runt, lunch, åker iväg och handlar kattsand och kattmat, sommarjobbarna äter sin lunch, jag tar en kopp kaffe, kl. har hunnit bli 13:00 vi tar ut hundarna i lekhagen och busar, det går ganska vilt till:), telefon ringer, kommer fler gäster som vill se hur vi har det, passar på att hänga ut tvätt, det är mycket att tvätta, diskar alla skålar, sommarjobbarn klipper gräsmattan i lekhagen, krattar grus på parkeringen, vattnar blommer, plockar skräp, telefon ringer, nu ska hundarna ut en liten sväng, visa av hundar åker hem runt 16-17-18, nya kattgäster kommer, gamla kattgäster åker hem, alla rummen ska städas ordentligt, kvällsmat till alla, stänger dörren vid 18:00, går upp och äter, ger mina djur mat och går en sväng med dom, slänger i en tvätt i tvättmaskin, dammsuger, plockar disk, m.m. kl. är nästan 21:00 det är dags för kvällspromenaden, Robert brukar hjälpa till och gå med hundarna, det känns bra så jag slipper jag gå ensam, sätter på larmet, högtalarn, nattlamperna, radion och säger Go natt till alla mina gäster. Så här kan en dag vara hos oss, man kan bli lite trött i ögat ibland, men det är så kul med alla våra gäster.

Ha det så bra, Rita

Vec.31

Fick samtal från en ledsen tjej från Fagersta, Sanna, hennes katt Harry Potter kallas även ”Harry” som är 8 år fyllda och är grå/vit, har nu varit borta i flera veckor nu, hon är jätte orolig och undrar om någon har sett honnom, så har du sett Harry eller har någon information så ring Sanna på 076-261 09 04.

Eller ring hit så förmedlar vi vidare. Lycka till, Rita

Vec.32 2009

Hej igen

Vad varm vi har det, hundarna blir så knäckta av värmen, just nu så ligger alla och tar igen sig, Robert har busat med alla i lekhagen och sen duschat dom, jag har fixat rent kallt vatten och sen har alla fått ett mellanmål, även katterna är loja, ligger och sover, jag går in till alla katter och ser till att allt är ok, ska städa färdigt ett kattrum, det kommer fler gäster. Alla är så duktiga, tänk vad bra jag har det:)

Sköt om er, Rita

Vec.35 2009

Jag hoppas att alla mina gäster har haft en trevlig sommar. Nu sätter höstterminen i gång, har som vanligt många ungdomar som vill göra sin praktik här hos oss, och det är jätte kul.

Vi utökar våra tjänster med att erbjuda dom gäster som vistas här (hundarna) cykelturer, det är Roger som håller i den biten, vi tar 100kr för 45 minuter. Fast vi är ute och går väldigt mycket så har vi märkt att visa hundar vill ha lite mer motion.

Rebecca har hundtjänst som hon driver hemifrån, en del hundar mår bättre av att vara i hemmiljö, hon har redan fått många gäster som enbart vill ha hennes tjänster, hon badar hundarna, om dom vistas längre tid hos henne, och pysslar om dom på alla sätt och vis.

Ibland så åker vi iväg till björnön eller groppen med hundarna, givetvis med ägarnas godkännande. Hundarna tycker det är skoj.

Sköt om er / Rita

1september 2009

Nu är Rebecca som sitter vid tangentbordet :) Har lagt ut en ny bild på framsidan, lilla Flisan! Och även våran kisse Jane fick vara kändis!

Idag har min älsklings Selma varit hemma hos mig, och vi har bara haft det mysigt och gått ut i det härliga vädret som vi har haft idag!

Selma kommer även imorgon!

Jag har sån tur som får ta hem sånna gosiga hundar hem till mig :) och det roliga är att dom trivs så bra här med! Glädjen ifrån mig smittar nog av sig lite tror jag ;)

Om ni har några frågor om hundvakt i hemmamiljö är det bara att slå en signal så svarar vi på Era frågor :)

021 – 13 49 93

070 – 731 79 55

Kattrum

Dom nya kattrummen är väldigt populära med sina härliga balkonger! Speciellt när solen tittar fram, dom flesta katter gillar att ligga där ute och sola då :) härligt!

Ha de gott!

/Rebecca

2 sep 2009

Eftersom vi har så få rum (för hundarna) så är det nästan fullt hela tiden, så fort ni vet när ni ska iväg på resor m.m. så hör av er, speciellt nya gäster, vi vill att Ni besöker oss, vi visar runt och ni får både muntlig och skiftlig information, därefter bokar vi in ett intro och sen bokar vi in en längre tid för vistelse för hunden här hos oss.

Vi vill att alla våra gäster ska ha det så bra som möjligt, så vi försöker ordna till allt på bästa sätt. Stammisar kan även anlita Beccis hundtjänst (vårat dotterbolag) hon tar hand om hundarna i hemma miljö, nej nu ska jag ut med hundarna i lekhagen och busa, sköt om Er, Rita.

3 sep 2009

Vi får många samtal om hundar och katter som är övergivna / sprungit bort och så vidare, vi rekomenderar ringa till Huskatten på 021-18 95 98 när det är frågan om övergivna katter eller polisen, hundar som sprungit bort kontakta polisen eller försök få tag i hunden och se efter om det finns någon bricka med telefonnummer som ni kan ringa på.

Rita

Obs

Vi håller på och fixar med hemsidan som ni kanske märker, så ni får ha lite tålamod, sidan kommer att bli så snygg. Rita

Vec. 38 2009

Vi är tillbaks efter en långpromenad, jag, Linnea och Roger, med oss hade vi Selma, Rasmus,Kajsa, Anki och Mimmi, vi gick till Bjurhovda, vi möte Stina och Ninni och deras mamma som var ute och gick. Det ser ut som det ska börja regna så vi har skyndat oss att städa ute på gården, och nu håller vi på att göra fint här inne. Snart ska Raja komma, sen kommer Bonus lite senare på ett intro.

Vi har katten Loppa här hos oss, en liten sötnos, allas favorit, sen har vi kattsyskonen Mythos och Minna, dom har tagit sig så bra och igår kom Elvis en till söt katt. Vi har gjort i ordning rummen till Shiraz , Nisse 4, B&W , alla ska få det så fint så.

Sköt om Er, Rita